Korpiaden 2016

På lördagen spelar RBV Feskekôrka Korpiaden för elfte gången på raken. Lottningen är klar och Feskekôrka har hamnat i Grupp 7 tillsammans med Baoen München, Black Falckons och Svanströms Fastigheter.

Ingen förening har deltagit i Korpiaden så många gånger som Feskekôrka. Sedan starten 2006 har Feskekôrka figurerat i turneringen med blandade resultat. I ungdomsversionen blev det segrar både 2009 och 2010. I herrklassen är de bästa placeringarna kvartsfinal 2013 och 2015. Senast Feskekôrka inte gick till slutspel var 2008 och innan dess 2006.

I öppningsmatchen väntar Baoen München som gör sitt första år i Korpen där man spelar i Klass 4L. Precis som Feskekôrka har man haft en tung inledning på säsongen och ligger just nu sist i serien med fem förluster på lika många matcher. Räkna därför med två lag som ser Korpiaden som ett ypperligt tillfälle att hitta formen och vända den negativa formen.

Match nummer två spelas mot Black Falckons som Feskekôrka faktiskt mötte i gruppspelet 2007. Matchen spelades dock aldrig på planen då Black Falckons lämnade återbud och Feskekôrka vann således med 3-0 på walk over. Förra Korpiaden gick inte heller så bra och man slutade sist i gruppen efter att ha förlorat alla tre matcherna. I gruppen hade man FC Fjuz (som åkte ut mot Bak IS vilka RBV slog på straffar i åttondelen), Torsk de Luxe (1-1 i Lundbystrand förra året) och Blatte United.

Sista gruppspelsmatchen blir en riktig rysare då man ställs mot Svanströms Fastigheter. 2013 möttes lagen i kvartsfinal men Feskekôrka fick dessvärre se sig besegrade av laget som sedan gick och vann hela turneringen. Förra säsongen slutade Svanströms ovanför nedflyttningsstrecket i Klass 1B men valde i år att inte ställa upp i seriespelet.

Spelschemat:

RBV – Baoen München kl. 10:35

RBV – Black Falckons kl. 11:45

RBV – Svanströms Fastigheter kl. 12:55

Truppen:

Philip Olsson, Oliver Seiberlich, Tobias Jurevik, Alexander Westling, Arthur Oresjö, Jonathan Pettersson, Rasmus Ganelius, Carl Levin, Björn Nilsson och Tobias Carlefall.

Start a Conversation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *