RBV Feskekôrka — Talanglösa FC

Referat

Feskekôrka stod för en riktig kämpainsats när man lyckades plocka säsongens första poäng efter 1-1 mot serieledande Talanglösa FC. Björn Nilsson gav Feskekôrka ledningen i den första halvleken men kvitteringen kom med åtta minuter kvar av matchen.

Efter tre tunga förluster fick Feskekôrka äntligen med sig en poäng och detta mot serieledarna. Feskekôrka satsade mycket på defensiven för att snabbt ställa om genom Ganelius eller Nilsson. Talanglösa hade mest boll och mycket av deras anfall gick ut på att hitta ut till kanterna för att spela snett inåt bakåt. Strid stod för flera svettiga räddningar samtidigt som backlinjen gjorde sitt bästa för att rensa bort bollen. Feskekôrkas ledningsmål kom i slutet av halvleken när Ganelius prickade Nilssons bröst och bollade rullade in i öppet mål på ett varmt och soligt Heden.

Om Feskekôrka spelade defensivt i den första halvleken så spelade man ultradefensivt i den andra. Hela laget låg på egen planhalva förutom Nilsson som lurade i vassen och var faktiskt väldigt nära att sätta 2-0 men prickade stolpen. Feskekôrka sjönk allt längre ner i eget straffområde och till slut kunde Talanglösa rätt så logiskt kvittera till 1-1. RBV hade dock de farligaste målchanserna i slutet när både Carlefall och Ganelius prickade ribban.

1-1 är ett helt klart godkänt resultat och förhoppningsvis kan man bygga vidare på den positiva känsla som finns i truppen. På helgen väntar Korpiaden och då hoppas vi såklart på fler fina insatser.

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
10 maj, 2016 18:30 Klass 1B 2016

Plan

Heden
Levgrensvägen 3, 411 40 Göteborg, Sverige

Resultat

LagFörsta halvlekAndra halvlekMål
RBV Feskekôrka101
Talanglösa FC011

RBV Feskekôrka

# Spelare Position Mål
1Hjalmar StridMålvakt0
3Jacob HaegerMittfältare0
6Björn NilssonAnfallare1
21Tobias CarlefallAnfallare0
23Oliver SeiberlichFörsvarare0
25Tobias JurevikFörsvarare0
41Rasmus GaneliusMittfältare0
Filip LjungbergFörsvarare0