Salles Dagcenter — RBV Feskekôrka

Referat

Premiären slutade 1-0 till Salles Dagcenter efter att Feskekôrka fått klara sig utan avbytare då man drabbades av tre återbud under matchdagen. Lägen saknades inte och Feskekôrka borde fått med sig minst en poäng.

Först lämnade Arthur Oresjö och Tobias Jurevik återbud på grund av sjukdom och timmarna innan avspark tvingades även Hjalmar Strid tacka nej. Tre tunga tapp då de tillsammans utgör centrallinjen i RBV Feskekôrka. Som inte det var nog somnade en jetlaggad Jakob Fred och även han missade således matchen. In kom Rasmus Ganelius (tidigare Safaris), Jacob Haeger samt målvakten Jonathan Windahl (tidigare Brun 7).

Matchen inleddes med två försiktiga lag men där Feskekôrka inledningsvis tryckte på mest framåt utan att för den delen skapa några jättelägen. Utan avbytare var det inga toklöpningar eller hårdpress utan mer vänta på misstag och hugga till. Bakåt såg det stabilt ut och man lät inte sina motståndare komma till avslut särskilt ofta. De tre nykomlingarna vara alla delaktiga med Windahl som skötte kommunikationen bakåt och Ganelius som var en Levinsk-kopia på högerkanten och Haeger som spelade lugnt och behärskat på mitten. Känslan var att det snart skulle komma ett ledningsmål och det gjorde det. Men i fel mål. Salles första skott på mål gick i mål när Feskekôrka för en sekund inte hängde med i markeringen. Målet gjorde att Feskekôrka släppte lite på gasen och tryckte på framåt men de riktigt heta målchanserna uteblev.

Den andra halvleken inleddes med en Feskekôrka offensiv där Carl Levin hade en bra möjlighet att kvittera och sedan en frispark från Pettersson som studsade in och räddades på mållinjen. Ju mer Feskekôrka tryckte på framåt desto mer chanser började släppas bakåt och de sista tio minuterna var en propaganda show av hawaiiansk fotboll. Det var så när RBV fick en gratis chans in i matchen när en bakåtpass höll på att gå i mål men i sista sekund hann målvakten få undan bollen. Till slut satte domaren pipa i mun och det var ett mycket slutkört RBV som fick se sig besegrade av Salles Dagcenter.

Detaljer

Datum Tid Tävling Säsong
19 april, 2016 21:30 Klass 1B 2016

Plan

Heden
Levgrensvägen 3, 411 40 Göteborg, Sverige

Resultat

LagFörsta halvlekAndra halvlekMål
Salles Dagcenter101
RBV Feskekôrka000

RBV Feskekôrka

# Spelare Position Mål
1Jonathan WindahlMålvakt0
77Alexander WestlingFörsvarare0
23Oliver SeiberlichFörsvarare0
41Rasmus GaneliusMittfältare0
3Jacob HaegerMittfältare0
7Carl LevinMittfältare0
5Jonathan PetterssonMittfältare0